Zvířecí instinkty

Mají je muži. A co ženy?

 


Nevím jak ženy, ale zjistil jsem, že muži mají rozhodně poměrně dost blízko ke zvířatům. Úplně teď vidím cynické úšklebky čtenářek, které si myslí, že tohle ví už dávno, ale já teď nemyslím žádné přirovnání k dobytku nebo prasatům. Myslím tím jen, že muži mají k zvířatům blízko díky instinktům a pudům.


Vidím to jasně dnes. Konečně přišel teplý den, který o sobě už skutečně dává vědět. Optimisticky by se dalo říci, že jaro je konečně tady, konec konců, už by bylo na čase, když se podíváte do kalendáře tak zjistíte, že by mělo být už dnes večer. No a když se podívám já kolem sebe, je mi to naprosto jasné. Kolektiv ve kterém dělám je z převážné většiny mužský. Mám pokračovat? Sedíme tu a sice se pracuje, ale…….no, je tu podivné napětí. Roztěkané pohledy stále častěji míří ven z oken, kde sluníčko zahřívá o pár pater níž dřevěné lavičky na kterých už se čas od času odvážní jedinci vystaví tvář směrem vzhůru. Celou místností vibruje takové to jarní očekávání a i témata hovoru se častěji než jindy stáčejí k různým „jarním“ tématům. Zkrátka, jako medvědi cítí jaro a probudí se ze zimního spánku, jako havrani cítí odchod zimy a odlétají, stejně jako vlci při příchodu jarního období vycítí, že už je čas páření, muži instinktivně probudí touhu a pud a……………………..vyrazí společně na pivo .


 

Příspěvek byl publikován v rubrice Teď a tady. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 thoughts on “Zvířecí instinkty

  1. Ano, instinkty a pudy jsou muži určitě blíže ke zvířatům. Úšklebek se táhne až doteď:-)A pak jsou tu ženy, které se musí postarat jak o muže, tak o zvířátka. Jo, tak teď píšu ptákoviny,ale to je z toho přïcházejícího jara. Nejste v tom sami!

Napsat komentář